У ЛМР пропонують селам у районі Грибовицького сміттєзвалища компенсовувати вартість 1,5 м куб води на особу

mkl6YMHd

Мешканцям сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі запропонували укладати договори та встановлювати лічильники на водопостачання, місто відшкодовуватиме вартість 1,5 м куб води в місяць на 1 мешканця.

Про це повідомили у ЛМР.

Сьогодні відбулася нарада під керівництвом заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака з головами та представниками сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі. За результатами наради, для врегулювання та приведення до законодавчих норм взаємовідносини щодо здійснення водопостачання до цих сіл, було запропоновано до 1 квітня мешканцям сіл укласти договори на водопостачання з ЛМКП «Львівводоканал» та встановити лічильники обліку споживання води. Відповідно місто зобов’язується напрацювати механізм і відшкодовувати вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм - 1,5 м куб в місяць на одного мешканця.

«Відповідно до законодавчих норм, водопостачання може здійснюватися виключно на підставі укладених договорів. У цій ситуації є два варіанти укладення договорів. Перший – мешканці ставлять лічильники і кожен укладає договори з ЛМКП «Львівводоканал» і вступає з ним в юридичні відносини та сплачує за спожиту воду. Другий – села створюють своє комунальне підприємство, яке укладає угоду з ЛМКП «Львівводоканал» і має відносини з ними», - повідомив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Під час наради було запропоновано, щоб мешканці сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі до 1 квітня уклали договори на водопостачання з ЛМКП «Львівводоканал», та рекомендовано встановити лічильники обліку споживання води. Місто зобов’язується напрацювати механізм і відшкодовувати мешканцям вартість води, необхідної в межах потреб санітарно-гігієнічних норм - 1,5 м3 води в місяць на одного мешканця. При відсутності лічильника норма на одного мешканця, яка підлягає до оплати, становить 9 м куб води.

Нагадаємо, відповідно до проведеного аналізу порівняння водоспоживання мешканців сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі, і мешканців Львова, встановлено, що водоспоживання на 1 мешканця в цих селах від 6 до 7 разів більше, ніж водоспоживання на 1 мешканця Львова. До прикладу, по Львову на 1 абонента припадає 6 м куб води, на 1 мешканця 2 м куб води. По с. Малехів перевищення на 1 абонента в 7,7 рази, на 1 мешканця - в 4,3 рази. По Грибовичах перевищення на 1 абонента в 4,6 рази, на 1 мешканця - в 3,17 рази. Тобто 1 абонент у Львові споживає 6 м куб води, у с. Малехів - 40 м куб води, 1 мешканець у Львові - 2 м куб води, у с. Малехів - 9,5 м куб води. Оскільки вода цим селам подавалася безкоштовно, то за 2017 рік витрати ЛМКП «Львівводоканал» на водозабезпечення сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі становили 3,5 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: