В Україні можуть обмежити висотність забудови

1_article
Фото: ілюстративне

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує обмежити висотність забудови території в населених пунктах.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає прес-служба міністерства.

«Ми вводимо нові лінії обмеження містобудівної діяльності, зокрема «блакитні лінії», які будуть регулювати обмеження забудови по висоті в населених пунктах - це вирішить проблему хаотичної забудови по висотності і сприятиме гармонізації міського простору», - повідомив заступник міністра.

«На сьогодні діючі норми встановлюють лише обмеження існуючих та запроектованих вулиць і доріг. Це так звані «червоні лінії», що позначають землі загального користування, призначені для прокладки комунікацій, благоустрою вулиць і т.д., а також «лінії регулювання забудови» - розташування будівель. Обмеження висотності у нас відсутнє», - пояснив Парцхаладзе.

За його словами, оновлені норми будуть затверджені найближчим часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: