Де відпочити біля Львова: модерна скульптура, тюбинг та обсерваторія (фото)

Majdan

Львівщина продовжує сезон активного зимового відпочинку та запрошує відвідати свої гірськолижні траси. Детальніше про усе розповідаємо в постійному проекті "Персональний гід Львівщиною", який реалізовуємо спільно з управлінням туризму ЛОДА.

Стрімкий спуск на лижах та тюбах зі схилів засніжених трас, музей модерної скульптури Михайла Дзиндри та смачні чебуреки з золотавою скоринкою – активна мандрівка для усієї родини поблизу Львова, лише за 40 хвилин їзди від міста.

Що відвідати?

База відпочинку «Чарівні озера» та гірськолижний витяг «Майдан»

Цей сучасний рекреаційно – відпочинковий комплекс розташований за 25 км від  Львова, біля селища Майдан Жовківського району. Його мальовнича територія притягує своїми мальовничими краєвидами, а гірськолижний витяг «Майдан» запрошує усіх любителів активного відпочинку провести весело час, отримати задоволення від засніжених гір Прикарпаття, спускаючись на лижах та тюбах.

Усім відвідувачам комплекс пропонує:

  • крісельний витяг, протяжністю 800 м., працює без вихідних з 10:00 по 17:00. Вартість абонементу на цілий день від 350 до 450 грн, разовий підйом – 50 грн;
  • якісна гірськолижна траса;
  • прокат лижного спорядження та тюбів, окрім одягу;
  • в зимовий період передбачені послуги професійних інструкторів, які навчать робити свої перші спуски, правильній техніці катання та вдосконалять майстерність досвідчених лижників;

  • відпочинкова інфраструктура: альтанки з мангалами, в яких розміститься від 6 до 40 осіб. Вартість оренди альтанок від 200 до 400 грн;
  • баня на дровах, що розташована на березі озера розрахована для комфортного відпочинку 6-10 осіб. Тут облаштована затишна кімната для відпочинку з каміном, невеликий басейн, є вихід на озеро та душова. Вартість бані за 3 години 700,00 грн;
  • в літній час запропонують: рибалку, збирання сезонних ягід та грибів;
  • для активного відпочинку: тенісний корт, футбольне поле, волейбольний та дитячий майданчики, мотузковий парк, оглядові екскурсії унікальним регіоном, по якому проходить Головний європейський вододіл, що на цій ділянці розмежовує басейни Балтійського (Вісла) та Чорного (Дністер) морів.
  • готель;
  • смачна українська кухня.

Адреса: Жовківський район село Майдан, тел.: (099) 039-89-67, (032)297-30-07 Більш детальна інформація на сайті

Як доїхати: власним авто, м. Львів – с. Майдан, час в дорозі – 45 хв, по трасі Т1425. Маршрутним таксі з вул. Куліша за маршрутом Львів – Крехів – Жовква – с. Майдан.

смт. Брюховичі

Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри

Це єдиний в Україні музей модерної скульптури. Тут, на площі в 1400 кв.м., живуть понад 800 унікальних творів абстрактного мистецтва відомого українського скульптора-модерніста  Михайла Дзиндри.

Скульптури, які експонуються в музеї, створені автором в Америці, наповнені сильною енергетикою, нагадують про безмежність людської фантазії та уяви.

Адреса: смт. Брюховичі, вул Музейна,16, тел.: 097 397 5480. Години роботи: вівторок – неділя 10.30-17.30

Троїцька церква

Ця старовинна дерев'яна церква (1756 р.) розташувалась на присілку Гамулець, який колись був окремим селом та є пам'яткою архітектури національного значення. Храм належить до рідкісного типу двокамерних церков, які складаються лише із двох зрубів. За Польщі церква належала до греко-католицької парафії, та сьогодні в храмі править  лише УГКЦ. Адреса: смт. Брюховичі.

Фото: Карпати інфо

Астрономічна обсерваторія

Астрономічна обсерваторія є науково-дослідною установою Львівського національного університету імені Івана Франка. Це одна із найстаріших обсерваторій Східної Європи, заснована у 1771 році.

Основними напрямками діяльності обсерваторії є дослідження Сонця, зір, міжзоряного середовища, галактик та Всесвіту як цілого. Астрономічна обсерваторія проводить екскурсії зоряним небом за допомогою телескопів заміської станції спостережень (смт Брюховичі, вул. Нова, 7, див. карту) та міського спостережувального майданчика (м. Львів, вул. Кирила і Мефодія, 8) за умови безхмарного неба увечері (після заходу Сонця) для організованих груп до 30 чол. по обо`язковій домовленості заздалегіть.

Адреса: смт. Брюховичі, вул. Нова, 7. Більш детальна інформація на сайті

Що скуштувати?

Чебуреки з м`ясом та сиром у відомій «Чебуречній», яка відсвяткувала вже півстоліття. Адреса: смт. Брюховичі, вул. Курортна, 23.

Як доїхати: м. Львів – смт. Брюховичі, власним авто відстань – 12 км, час в дорозі – 25 хв., дорогами: E471/М06. Маршрутним таксі №8, 22 ( м. Львів, пл. Святого Теодора – смт. Брюховичі).

Цікаве про смт. Брюховичі

Це курортне селище біля Львова, розташоване в 10 км. від міста. Тут проходить Головний Європейський вододіл, що ділить басейни рік Балтики та Чорномор'я. Згідно з  королівською грамотою короля Владислава від 21 липня 1444 року, на берегах річки Брюхівчанка було надано привілей заселяти землі «кметям, хліборобам та корчмарям». Цей день і вважається Днем народження Брюхович. А назву йому подарували три горби у вигляді «бжуха». У 1886 році через Брюховичі проклали залізничну колію Львів–Белжець, і з того часу тут почали активно будувати заміські відпочинкові вілли, пансіонати і засаджувати піщані дюни соснами.

На початку ХХ століття на пагорбі над Брюховицьким цвинтарем було споруджено Брюховицький форт — один із 11 фортів зовнішнього поясу фортифікацій, що оточували Львів. Залишки бетонованих споруд цього форту збереглись і донині.

Що привезти з подорожі?

Гарний настрій та рум`янець на щічках після спусків на лижах;

Чебуреки собі, друзям та усій родині;

Світлину в музеї модерної скульптури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: