Що потрібно знати про освіту в Англії?

ноеін

Освіта в Великобританії дає старт для реалізації грандіозних планів, що дозволяють стати частиною сучасної історії економічного, фінансового, технологічного і культурного світу. Ключова особливість навчання в Англії полягає в використанні сучасних досягнень техніки і науки, а також сприяє практичній підготовці студентів. 

*промоція

У Британії налічується понад 180 університетів, з них 12 входить в сотню кращих ВНЗ на Землі. При виборі університету необхідно орієнтуватися не на його рейтинг, а на свої переваги, здібності та навички. Так, наприклад, ВНЗ вузької спеціалізації може і не займати лідируючі позиції в загальному рейтингу, але при цьому він буде кращим в підготовці конкретного напрямку.

Здобути вищу освіту у Великобританії не так складно, як здається. В основу ефективної освіти в університетах Англії закладено поєднання класичної підготовки та новаторські методики викладання, головна мета яких розвиток незалежного мислення і самостійного прийняття рішення.

Що потрібно для вступу до університету Англії?

Для вступу до ВНЗ Британії абітурієнти з інших країн в першу чергу повинні досконало знати англійську мову. Крім того, іноземці можуть бути зараховані в британський університет тільки після того, як закінчать навчання за спеціальною підготовчою програмою.

Так, програма Foundation передбачає однорічне навчання, орієнтоване на подолання мовного бар'єру, а програма A-Level націлена на поглиблене пізнання основних академічних предметів - період навчання 2 роки. У комплекс підготовчих програм входять:

  • Навчальні заняття;
  • Майстер-класи;
  • Семінари.

Успішне завершення курсу академічної програми гарантує зарахування на перший курс бакалаврату або магістратури.

Слід зазначити, що вища освіта в Британії має свої особливості і в тривалості навчання. Наприклад, для отримання ступеня бакалавра в середньому потрібно вчитися 3-4 роки, однак існують програми скороченого і тривалішого періоду. В даному випадку все залежить від обраної спеціальності. Те ж саме стосується і магістратури. Наприклад, для отримання ступеня магістра філософії необхідно вчитися 3 роки, а для отримання диплома магістра мистецтв 1 рік.

Освіта в школах Англії

Система самостійного вивчення лежить в основі і шкільної програми. Навчання в школах Великої Британії з дитинства формує в дитині наполегливість і цілеспрямованість. Тут цінується не шаблонність висновків і методів рішень, а неординарність мислення. При цьому в основу британського середньоосвітнього навчання закладені не тільки енциклопедичні знання, а й різноманітні заняття спортом, в художніх, театральних і музичних студіях.

Середня школа в Англії - це пансіонат, частіше розташований в передмісті, де навчають міжнародних студентів. Особливість отримання середньої освіти в Великобританії полягає в тому, що за короткий період часу, а саме за 2 роки, можна не тільки отримати сертифікат про середню шкільну освіту, а й претендувати на вступ в кращі ВНЗ країни нарівні з британськими студентами.

*промоція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: