У Грузії озвучили причини поломки підйомника на гірськолижному курорті

twitter_com_rezvushkinzhen1_650x410

Причиною аварії на підйомнику в Гаудари (Грузія), яка сталася на гірськолижному курорті 16 березня, став людський фактор.

Про це в прямому ефірі на спеціальному брифінгу заявив перший віце-прем'єр, міністр економіки та сталого розвитку Грузії Дмитро Кумсішвілі, передає РБК-Україна.

За попереднім висновком фахівців встановлено, що оператор після перепаду напруги діяв не за інструкцією.

«Він повинен був перевести дорогу на дизельний генератор, а потім доставити туристів туди, де б вони зійшли, щоб повністю звільнити лінію від пасажирів», - розповів Кумсішвілі.

За його словами, звіт буде направлений МВС Грузії, яка веде розслідування. Він уточнив, що оператор, який діяв на канатній дорозі «Садзеле» в день аварії, вже відсторонений від роботи.

«Також пішли у відставку через почуття моральної відповідальності заступник директора Агентства розвитку гірських курортів Грузії з технічної частини Іраклій Чиркадзе і начальник департаменту гірничого управління Гудаурі Коте Кедагідзе», - розповів Кумсішвілі.

Нагадаємо, в результаті аварії на підйомнику в Грузії на гірськолижному курорті Гудаурі постраждали два українця.

Як відомо, 16 березня у Грузії через аварію підйомника на гірськолижному курорті постраждали 10 осіб. За попередніми даними, підйомник почав рухатися в зворотному напрямку після аварійної зупинки. В результаті люди почали зістрибувати з підйомника і отримали різні травми від ударів до переломів. Повідомляється, що грузинська влада компенсують витрати на лікування потерпілих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: