Україна та Нідерланди домовилися про співпрацю в «чистій» енергетиці

IMG_8894 (1)

Україна та Нідерланди будуть працювати над реалізацією політики сталого енергетичного розвитку.

Україна та Нідерланди підписали меморандум про взаєморозуміння у відновлюваній енергетиці, про це інформує Урядовий портал.

Зокрема, в рамках меморандуму передбачається: обмін інформацією щодо найкращих практик впровадження проектів із «зеленої» енергетики та механізмів їхнього фінансування; налагодження ділових зв'язків між українськими та нідерландськими компаніями для реалізації спільних інвестиційних проектів.

«Держенергоефективності розширює міжнародну співпрацю. Ми вже маємо налагоджені зв’язки з такими країнами, як Фінляндія, Данія, Словаччина та іншими. Зокрема, разом із фінськими партнерами створюємо фонд фінансування підготовки «зелених» проектів в Україні. Співпраця з Нідерландами дозволить залучати нідерландські інновації та інвестиції, особливо для проектів з біоенергетики», - прокоментував Сергій Савчук.

Одне із завдань Нідерландського агентства підприємництва, що створене при Міністерстві економіки та кліматичної політики Нідерландів, - це підтримка бізнесу, у тому числі у відновлюваній енергетиці, завдяки різним програмам, фінансуванню, пошуку ділових партнерів тощо.

Після підписання Меморандуму на спеціалізованих семінарах представники Нідерландського агентства підприємництва (RVO) та Нідерландського управління з питань викидів (NEA) разом із учасниками української делегації обговорили такі питання: біоенергетична політика в Нідерландах; програма підтримки відновлюваної енергетики SDE +; підтвердження відповідності рідкого біопалива критеріям сталості (сертифікація); біоорієнтована економіка, успішно впроваджені проекти; реалізація реформ у «чистій» енергетиці в Україні та Нідерландах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: