Весняний призов в Україні: скільки осіб піде в армію

126656

При цьому планується звільнити в запас 5,6 тисяч військовослужбовців строкової служби. 

У квітні-травні 2018 року під призов до армії підлягають понад 15 тис. громадян України віком від 20 до 27 років. Про це повідомив начальник Головного управління персоналу – заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко, передає «5 канал».

Так, уже від 1 березня набрав чинності указ Президента України від 15 лютого «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2018 році» щодо призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2018 року.

У зв'язку з цим представник Генштабу зазначив, що всього «призову підлягають 15 тис. 190 осіб». Зокрема, до ЗСУ будуть направлені 8 тисяч 990 осіб, до Держслужби транспорту – тисяча, до Нацгвардії – 4 тисячі, до Держприкордонслужби – 1 тисяча 200 осіб.

«Взагалі, обсяг видатків, необхідних для проведення призову, становить 61,6 млн грн», – сказав Артеменко.

Також він зазначив, що призову на строкову службу (відправці у війська) підлягають придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни чоловічої статті, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку. У Міноборони кажуть, відправляти призовників в АТО не будуть.

«Одночасно, у квітні-травні 2018 року будуть звільнені військовослужбовці строкової служби, які вислужили встановлені терміни військової служби – 5,6 тисяч осіб. Звільнення розпочнеться відповідним наказом міністра оборони», – заявив Артеменко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: