У Львові ввечері згаснуть Ратуша, телевежа та Собор святого Юра (фото)

ратуша
фото: WE org UA

У суботу, 24 березня, Львів долучиться до щорічної міжнародної події з необов’язкового вимкнення світла та електричних пристроїв на годину, пише Дивись.info.

Акція «Година землі» має на меті привернути увагу світової спільноти до екологічних проблем Землі.

Започаткували ініціативу в 2007 році у Австралії. Через два роки до акції долучилася й Україна.

«Година землі» - це глобальний екологічний рух, заснований Всесвітнім фондом природи. Всесвітній фонд природи в України з 2009 організовує заходи до «Години землі» в Україні. І фактично з того часу Львів теж бере участь. Таким єднаючим і символічним дійством є вимкнення освітлення на одну годину. Це роблять люди вдома, це робить місто», - каже представниця Всесвітнього фонду природи в Україні Ірина Миронова.

Зокрема, у нашому місті о 20:30 згасне Львівська телевежа, Ратуша, Катерда, а також Собор святого Юра та один із торгових центрів. Відновиться освітлення за годину о 21:30.

Фахівці розповідають, таким чином світ показує свою готовність дбати за майбутнє планети і правильно та виважено споживати природні ресурси.

«Власне, першочергова ідея була привернути увагу до питань зміни клімату. Вимкнення світла з одного боку допомагає в час пікового навантаження трошки зменшити споживання електроенергії. Але знову ж таки ця акція зараз має більш символічний характер і закликає всіх у щоденному житті дбати про довкілля. Тому власне символом «Години землі» є 60+. Тобто не лише годину у році, але й протягом року дбати про довкілля і ефективно використовувати всі наші ресурси. Цього року «Годину землі» присвятили збереженню біорізноманіття, адже, на превеликий жаль, кількість видів живої природи загалом зменшується», - пояснює Ірина Миронова.

Найпростіший із шляхів збереження багатств Планети та довкілля - заміна удома так званої «жарівки» сучасними лампами.

Факт

За час існування акції участь в «Годині землі» взяли найвищий хмарочос у світі «Бурдж Халіф», що в Об’єднаних Арабських Еміратах, Таймс-Сквер у Сполучених Штатах Америки, статуя Христа Спасителя у Бразилії, Ейфелева вежа в Парижі та одне з найбільших оглядових коліс у світі «Лондонське Око». Занурювався у пітьму і один з міських округів Нью-Йорка Мангеттен.

В Україні

Серед найвідоміших українських місць, споруд і архітектурних споруд до акції свого часу долучилися монумент Батьківщина-Мати у Києві, Свято-Благовіщенський собор у Харкові, Приморський бульвар в Одесі та Луцький замок.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: