Голова Залізничної РА Гнида за хабар планував відпочити на Кіпрі

1451706
фото: zaxid.net

Голова Залізничної райадміністрації Тарас Гнида, якого поліція затримала 16 березня цього року, підозрюється в отриманні 105 тис. грн, які були сплачені за його з сім’єю проживання в розкішній віллі на Кіпрі.

Про це стало відомо з ухвали Галицького районного суду, яку оприлюднили в реєстрі 22 березня, пишуть «Наші гроші. Львів».

Про те, що голова РА отримував хабар не грошима, стало відомо з повідомлення департаменту УЗЕ НПУ. «Зловмисник зазначив, що вказана суму повинна бути перерахована за надання певних послуг особистого характеру», – сказано в повідомленні. Також в поліції повідомили, що неправомірну вигоду він вимагав та одержував за невтручання у господарську діяльність суб’єктів господарювання, які працюють на території району та за працевлаштування в органи місцевого самоврядування.

З ухвали суду стало відомо, що 105 тис. грн були сплачені за поїздку Тараса Гниди та його дружини в період з 6 до 13 липня 2018 року в готель «Louis Althea Kalamies Luxury Villas» (Республіка Кіпр). Крім того, раніше дружина також заплатила 62,4 тис. грн за той же готель. Суд дозволив поліції тимчасовий доступ до коштів і документів відносно отримання путівки, які є в туристичної компанії, з можливістю їх вилучення.

17 березня суд застосував до голова Залізничної РА Львівської міськради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 141 тис. грн застави. Того ж дня його відсторонили від посади на два місяці, до 17 травня включно. Його підозрюють за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), якою передбачено покарання у виді 5-10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: