На шахті «Степова» усунули причини, що призвели до трагедії

3ec7f62ab664288ae326070bcbddfc41 (1)

На шахті «Степова» ДП «Львіввугілля», де 2 березня 2017 через вибух метану загинули 8 і отримали травми понад 20 гірників, усунули майже всі недоліки, вказані спецкомісією із розслідування причин трагедії.

Про це йшлося на нараді у ДП «Львіввугілля» під головуванням заступника начальника управління охорони праці Міненерговугілля Ігоря Ященка, повідомляє Укрінформ.

«Повністю виконано п’ятнадцять пунктів заходів, складених комісією із спецрозслідування. Велика робота проведена, зокрема, щодо покращення вентиляції гірничих виробок. ЛВ ВГРЗ провело серію депресійних зйомок, визначило «вузькі» місця, і до травня цього року усі вони будуть усунуті. Результатом вже проведених робіт є збільшення притоку повітря у працюючий очисний забій вдвічі», - зазначив Ященко.

За його словами, потрібні доопрацювання у плані проведення повірки метанометричної техніки, ревізії електротехнічного устаткування, а також слід зробити ревізію проекту АГК шахти «Степова». Ці питання занесено до протоколу, їх виконання буде розглянуто на найближчому засіданні постійно діючої комісії з охорони праці у Міненерговугілля, додав він.

Ященко вважає одним із пріоритетів впровадження системи управління ОП (охороною праці - ред.) за стандартом ohsas 18001:2007 на усіх державних шахтах. Така система в Україні вже майже десятиріччя працює на вугільних шахтах ДТЕК та довела свою ефективність, адже зберігає не лише життя і здоров’я персоналу, а й економічний ресурс шахт.

Представник Міненерговугілля прогнозує, що запровадження цієї системи на державних шахтах потребуватиме один-два роки, і ключовим фактором є навчання фахівців з охорони праці. Подальша реалізація програми полягає у тренінгах для генеральних директорів ДП та директорів шахт.

На думку Ященка, ДП «Львіввугілля» може стати одним із пілотних підприємств для впровадження сучасної системи управління ОП.

Ященко також повідомив, що Міненерговугілля приділяє багато уваги промисловій безпеці у вугільній галузі й звернулося до уряду з бюджетним запитом на виділення 150 млн грн на додаткові заходи з охорони праці щорічно у 2019-2020 роках. Цьогоріч на цю статтю заплановано фінансування у обсязі 100 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: