США висилає 60 російських дипломатів

150326164908_us_vs_russia_fists_624x351_thinkstock

Влада США ухвалила рішення вислати з країни 60 російських дипломатів, а також закрити російське генконсульство в Сіетлі.

Про це в понеділок на спеціальному брифінгу повідомив представник американської адміністрації високого рангу, передає ТАСС.

За його словами, «сьогодні президент Дональд Трамп дав вказівку вислати десятки» дипломатів, яких він назвав «співробітниками російської розвідки», зі Сполучених Штатів «і закрити російське консульство в Сіетлі». Ведучий брифінгу додав, що рішення по консульству прийнято в зв'язку з його [територіальною] близькістю до однієї з військових баз. У поширеній пізніше Білим домом заяві уточнюється, що йдеться про базу підводних човнів, а також про завод корпорації Boeing в Сіетлі (штат Вашингтон).

Представник адміністрації на брифінгу наголосив, що «Сполучені Штати роблять ці дії в координації з союзниками по НАТО і партнерами у відповідь на використання Росією хімічної зброї військового типу на території Великобританії».

«Сьогоднішні дії убезпечать Сполучені Штати і послаблять можливість Росії шпигувати за американцями і проводити таємні операції, які загрожують американській національній безпеці», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: