Суди призначили виправні роботи 123 злісним неплатникам аліментів

8d269caabbcb32c782b88fd50ce7a996_XL

Суди у різних областях України винесли вже 123 рішення щодо притягнення злісних неплатників аліментів до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно-корисних робіт.

Про це повідомили в прес-службі Мін’юсту.

«Наразі органами державної виконавчої служби направлено до суду 6 434 протоколи про адміністративне правопорушення і судами у Київській, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Одеській, Сумській, Тернопільській, Харківській та інших областях вже винесено 123 рішення про притягнення злісних неплатників аліментів до адміністративної відповідальності у вигляді виконання боржниками суспільно-корисних робіт», – йдеться у повідомленні.

Якщо на момент набрання чинності Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» у особи наявна заборгованість за несплату аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, то така особа після набрання чинності Законом має вжити необхідні заходи щодо погашення такої заборгованості. У разі невжиття цих заходів така особа має нести адміністративну відповідальність відповідно до статті 1831 КУпАП.

«Ми бачимо, що Закон діє, що судді, приймаючи рішення у цих справах, керуються принципом верховенства права, у результаті чого злісні неплатники аліментів притягуються до адміністративної відповідальності та примусово йдуть працювати. Зароблені ними кошти направляються на погашення заборгованості перед власними дітьми. Тож запровадження такого виду відповідальності є безперечно позитивною і ефективною новелою», ‒ резюмувала заступниця Міністра юстиції Світлана Глущенко.

Читайте також: Понад півтори тисячі мешканців Львівщини є злісними неплатниками аліментів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: