Кемерово: рятувальники завершили пошукову операцію

1033628570

Рятувальники завершили пошукову операцію на місці пожежі в торговому центрі «Зимова вишня» в Кемерово. Зібрані фрагменти 64 тіл.

Рятувальники завершили пошукову операцію на місці пожежі в торговому центрі «Зимова вишня» в Кемерово. Зібрані фрагменти 64 тіл, передає Ракурс.

Як повідомляється, зібрані всі фрагменти тіл. За останніми офіційними даними, під час пожежі загинули 64 особи, в тому числі 40 дітей.

Крім того, підтвердилася інформація про те, що при видачі тіл загиблих їх родичів просять підписати документ про нерозголошення. У Слідчому комітеті це пояснюють інтересами потерпілих. Водночас адвокати заявляють, що це незаконно.

У Слідчому комітеті зазначають, що взяття підписки про нерозголошення передбачено кримінально-процесуальним законодавством, але ця формальність не повинна перешкоджати процедурі впізнання і видачі тіл.

Між тим, учасники мітингу в Кемерово складають альтернативний список зниклих безвісти під час пожежі. У ньому вже вказано 78 осіб, із яких близько 70 — це діти.

Згідно зі списками жертв, під час пожежі в «Зимовій вишні» загинула щонайменше 41 дитина. Всього в списках значаться 64 прізвища загиблих.

Російський уряд вирішив виділити 76 млн руб. допомоги родичам загиблих і постраждалих. За загиблих даватимуть по 1 млн руб., за отримання легких травм — по 200 тис. руб., важких — по 400 тис. руб.

Як відомо, пожежа в кемерівському ТРЦ «Зимова вишня» почалася близько 16.00 у неділю, 25 березня. Займання сталося на останньому поверсі, де були розміщені кілька кінотеатрів. У той час там перебувало багато дітей, які прийшли на прем'єри мультфільмів.

Влада стверджує, що внаслідок пожежі загинули 64 особи, на даний момент 25 із них упізнано. Ще 13 осіб перебувають у лікарнях, є інформація про зниклих безвісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: