У Хмельницькій області вивішуватимуть червоно-чорний прапор у пам’ятні дні

630_360_1520122110-9555

Хмельницька обласна рада вирішила вивішувати червоно-чорний прапор поруч із державним у пам’ятні дні, пов’язані із визначними подіями та постатями національно-визвольної боротьби.

Про це інформує прес-служба Хмельницької облради.

За проект рішення проголосував 51 депутат із 57 зареєстрованих на засіданні.

У зв’язку з різними позиціями щодо цього питання та тривалими дискусіями на пленарному засіданні 22 березня розпорядженням голови облради від 23 березня було створено робочу групу для формування узгодженого проекту рішення. У її роботі взяли участь представники фракцій, науковці, учасники бойових дій на сході України.

За результатами роботи групи було напрацьовано узгоджений проект рішення «Про використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Хмельницької області».

Відповідно до рішення, рекомендовано підняття біля адміністративного будинку Хмельницької облради, її структур червоно-чорний прапор поруч з державним прапором в пам’ятні дні, пов’язані із визначними подіями та постатями національно-визвольної боротьби.

Крім цього, депутати вирішили звернутися до Верховної Ради з пропозицією прийняття рішення про визнання червоно-чорного прапора як бойового прапора національно-визвольної боротьби.

Голова облради Михайло Загородний доручив звернутися до Українського інституту національної пам’яті, щоб отримати «вичерпний перелік пам’ятних дат».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: