У музеї «Територія Терору» покажуть фільм про політв’язня Олега Сенцова

maxresdefault (3)

Завтра, 28 березня, о 18.00 год. у музеї «Територія Терору» відбудеться показ документального фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова», знятого режисером Аскольдом Куровим.

Олег Сенцов – український режисер, активіст Євромайдану, уродженець Криму. Після того, як Росія анексувала півострів, став активним противником окупації. У травні 2014 року його заарештували співробітники російських спецслужб та висунули звинувачення у плануванні теракту і перевезли до Москви. Через півроку перебування під вартою, Сенцова засудили до 20 років ув’язнення попри той факт, що він давав свідчення під тиском, своєї провини не визнав, а докази у справі – відсутні.

Робота над кінострічкою розпочалася в липні 2014 року. Аскольд Куров знімав у Москві попередні засідання суду та сцени за участю сестри Олега Сенцова – Наталії, а український режисер Андрій Литвиненко – епізоди за участю друзів Олега й учасників «Автомайдану» в Україні.

Світова прем'єра стрічки під міжнародною назвою "The Trial: The State of Russia vs Oleg Sentsov" відбулася 11 лютого 2017 року на Берлінському міжнародному кінофестивалі, де він був представлений в секції "Berlinale Special". Українська прем'єра відбулася 25 березня 2017 року на міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.

Вхід вільний.

За детальною інформацією звертайтесь за телефоном 0967835096.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: