У Львові відкрилась унікальна виставка єврейских реліквій (фото)

IMG_1117

Сьогодні, 28 березня, в Музеї етнографії та художнього промислу у Львові відкрилась виставка «Реліквії єврейського світу Галичини».

Відкриття унікальної масштабної виставки з фондів музею присвячене 85-ій річниці Виставки єврейського художнього промислу яку було розгорнуто у залах Міського промислового музею у Львові в березні 1933 року. Виставка 1933 року, на якій представили пам’ятки із приватних колекцій та з синагог Галичини, посприяла створенню Єврейського музею. 1939 року музей було ліквідовано, а в лютому 1940 р. його збірку було передано Музею художнього промислу.

Експозиція виставки «Реліквії єврейського світу Галичини» розгорнута у 5-ти музейних залах. Представлені експонати відображають сакральну атмосферу синагоги, річний цикл релігійних єврейських свят, вироби різних ремесел. Окремі зали присвячені відомому колекціонеру єврейських старожитностей Максиміліану Ґольдштейну і його колекціям екслібрисів, витинанок і графіки. Частину пам’яток свого часу було презентовано на виставці 1933 року, але більшість експонатів показано вперше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: