ЄС розкритикував відмову скасувати електронні декларації активістів

im578x383-aso
Фото: Еспресо.TV

Європейський комісар з питань європейської політики розширення та сусідства Йоганнес Ган розкритикував владу України через відмову скасувати електронні декларації громадським активістам, які протидіють корупції.

Текст заяви опублікований прес-службою Єврокомісії, передає «Новое время».

«Небажання скасувати це декларування суперечить європейським прагненням України...зокрема і в контексті моніторингу виконання Україною зобов’язань у рамках процесу лібералізації візового режиму. Це суперечить рекомендаціям міжнародних партнерів України, в тому числі ЄС», - сказано в заяві Гана.

Метою системи декларування активів є запобігання корупції з боку державних посадових осіб. Активісти-антикорупціонери не є державними посадовими особами, отже, тиск на них буде грати на руку тим, хто прагне знищити зусилля України у боротьбі з корупцією.

Громадянське суспільство необхідно захистити від невиправданого втручання і не створювати йому штучних перешкод.

В ЄС додали, що за останні роки Україна досягла значного прогресу в реформуванні, і важливо не знищити того, що було вже досягнуто.

Президент України Петро Порошенко 27 березня 2017 року підписав зміни до закону Про протидію корупції у частині електронного декларування. Відповідно до змін, члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані також подавати електронні декларації.

ЄС неодноразово підкреслював неприйнятність відповідних змін до закону.

У лютому 2017 року Порошенко запропонував замінити обов'язкову подачу декларацій громадськими активістами на обов'язкове звітування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: