У Раді пропонують врегулювати статус червоно-чорного прапора

630_360_1520122110-9555

У Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про Прапор Національної гідності». Проектом №8207 пропонуються врегулювати питання щодо червоно-чорного прапора по всій Україні.

Як зазначається в пояснювальній записці до законопроекту, поряд з державними символами України, зазначеними в Конституції, є символи, які використовуються неофіційно, однак мають майже офіційне використання в повсякденному житті українського суспільства. До таких символів належить також червоно-чорний прапор боротьби, який використовувала УПА під час визвольних змагань у XX ст. та боротьби за відновлення української державності.

Законопроект передбачає, що Прапор Національної гідності встановлюється: на будівлях державних органів України, як центральних, так  і місцевих, а  також на будівлях органів місцевого самоврядування - у наступні дні: 22 січня (День Незалежності і Соборності України), 20 лютого (День Героїв Небесної сотні), 14 березня (День українського добровольця), 21 травня (День пам'яті жертв політичних репресій), 23 травня (День Героїв), 28 червня (День Конституції України), 24 серпня (День відновлення незалежності України), 14 жовтня (День створення Української повстанської армії), 6 грудня (День Збройних сил України).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: