В Україні працюють 66 російських дипломатів — МЗС

68fcec02248743d996567693095e0c3e
фото: ТСН

За словами Зеркаль, у Росії працює менше українських дипломатів, ніж російських в Україні. 

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявляє, що в Україні після видворення 13 російських дипломатів продовжують працювати 66 дипломатичних представників Російської Федерації. Про це вона повідомила в ефірі «Радіо НВ».

Заступник міністра зазначила, що коли в Україні ухвалювали рішення про видворення 13 російських дипломатів, то розуміли, що РФ на це відреагує.

«Ми виходили з того, що дійсно, така можливість існує, і коли ми розглядали саме питання щодо російських дипломатів, ми розуміли, що відповідь, скоріше за все, буде, і що це може вплинути на наші консульські представництва та диппредставництво в Росії. Але це зупиняло нас від того, щоб прийняти рішення щодо більшої кількості російських дипломатів, оскільки для мене це теж було новиною, що їх працювало в Україні 79 осіб», - зазначила Зеркаль.

При цьому дипломат підкреслила, що в Росії працює менше українських дипломатів, ніж російських в Україні.

«І звичайно, що це створює додаткову напругу для нашого представництва в більшості регіонів Росії, особливо, що стосується Ростова і необхідності забезпечення консульського доступу до українських політв`язнів», - підкреслила Зеркаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: