Як у Львові розмальовували Великодні писанки патрульні та їх діти (фото)

IMG_1394

Сьогодні, 29 березня, у Львові для патрульних та їх дітей провели майстер-клас з розпису Великодніх писанок, зокрема Лемківської писанки, передає кореспондент Дивись.info.

Як розповіла директорка Львівського художнього ліцею при Львівській академії мистецтв Оксана Смерека-Малик, есеїсти сьогодні провели майстер-клас з писання Лемківської писанки, яка є традиційною для цього етнографічного регіону України.

«Ми вважаємо, що цю писанку потрібно зараз популяризувати, оскільки Лемківщина - це край, який дуже постраждав. Саме тому дуже важливо, аби ці традиції Лемківського писанкаства продовжували жити. Ми повинні долучитися до того, аби ця традиція не тільки жила, але й розвивалася», - каже пані Оксана.

Вона також розповіла, що минулих вихідних у Львові пройшов ХХ Міжнародний конкурс Лемківської писанки, де ліцеїсти, які дають майстер-клас, отримали перемогу.

«В писанні писанки символи йдуть від серця та від душі. Якщо це краплина, то за легендою - це сльоза Божої Матері, яка впала з її очей. Якщо ця краплинка подовжена, -це вода, яка є символом життя», - розповіла директорка Львівського художнього ліцею.

За її словами, символізм писанки дуже глибокий і він сягає своїми коренями прадавніх язичницьких часів.

«Головне, писати писанку з добром та любов'ю. І писанка як символ воскресіння Ісуса Христа дає нам надію, що Воскресає не тільки весна, а наш Небесний Спаситель. І що слово «Воскресіння» зможемо долучити і до сьогоднішнього моменту нашої історії», - додала Оксана Смерека-Малик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: