Кількість субсидіантів в Україні досягла 65%, – віце-прем’єр-міністр

24279659

Одним із завдань Фонду буде часткове повернення субсидій на фінансування заходів із енергоефективності. Коли в 2019 році почнеться монетизація субсидій, то в будинках, де проведена модернізація, частина зекономлених субсидій повинна повертатися до Фонду.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.

За його словами, Фонд буде запущений саме для роботи з багатоповерхівками.

«Ми розраховуємо, що до Фонду прийдуть ОСББ, не важливо - є у них субсидіанти чи ні. Якщо субсидіанти блокуватимуть рішення, то, можливо, на їх частку з метою мотивування буде надаватися додаткове співфінансування. Якщо ми готові співфінансувати 40% на ОСББ, то на отримувачів субсидій будуть виділятися додаткові 9%», - підкреслив Геннадій Зубко.

Також Геннадій Зубко розповів, що на сьогодні кількість субсидіантів в країні вже досягла  65%.

«Сьогодні кількість субсідіантов в країні досягло практично 65%. Парадокс в тому, що чим менше місто і чим менше багатоповерховий сектор, тим більше там субсидіантов. Тому рішення про проведення енергоефективних заходів на загальних зборах співвласників іноді ставиться під загрозу небажанням самих жителів: так, холодно, стіни вологі, але за нас платять - і нас все влаштовує. Мотивувати їх тим, що вартість житла збільшиться після модернізації мінімум на 20%, також складно», - зауважив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: