Папа Римський омив ноги 12 ув'язненим (відео) 

vaticannews_va_650x410

Така традиція відбувається в пам'ять про тайну вечерю, описану у Євангелії.

У Великий четвер перед Великоднем, який католицька церква в 2018 році відзначає 29 березня, у в'язниці «Regina Coeli» Папа Римський, наслідуючи жесту Ісуса під час Тайної Вечері, обмив ноги дванадцяти укладеним. Про це повідомляє «Радіо Ватикану».

Це були вихідці з семи країн: 4 італійця, 5 філіппінців, 2 марокканця, молдаванин, нігерієць і сьєрра-леонець. Вісім з них – католики, православні, інші – мусульмани і буддист.

За традицією, у Великий Четвер перед Великоднем в усіх римо-католицьких храмах світу, в тому числі в Україні, священик, який очолює службу, проводить схожий обряд. В пам'ять про тайну вечерю, описаної в Євангелії, священик омиває ноги 12 парафіянам.

Святу Месу у в'язниці Папа відслужив на престолі, який привіз у подарунок для цього пенітенціарного закладу. Він зроблений у формі бронзової скульптури, що зображає пастиря, який виймає овечку, заплутану в заростях.

«Сьогодні я - такий самий грішник, як і ви, уявляю Ісуса, є Ісусовим посланцем. Сьогодні, коли склонюсь перед кожним з вас, подумайте: "Ісус ризикнув в особі цієї людини, цього грішника, щоб прийти до мене і сказати, що любить мене". Ось що значить служіння! Таким є Ісус: Він ніколи не залишить і ніколи не втомиться нас прощати», - сказав Папа Франциск, звертаючись до в'язнів.

Повідомляється, що Папа Римський щороку вибирає для проведення цього обряду особливі локації і особливих людей. Так, у Великий четвер 2013 року понтифік омив ноги малолітнім злочинцям, у 2015 році – в'язням римського пенітенціарного комплексу, у 2016 році – серед інших Папа Римський омив ноги мігрантів-мусульман, а в 2017-му – ув'язнених у в'язниці для осіб, які вчинили особливо тяжкі злочини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: