Папа Римський заявив, що пекла не існує. Ватикан цю заяву заперечує

86_main (1)

Глава католицької церкви в інтерв’ю провідній італійській газеті заявив, що пекла не існує – є зникнення гріховних душ. Однак тепер Ватикан стверджує, що це неправда.

Про це пише Reuters.

Глова католицької церкви в інтерв’ю провідній італійській газеті заявив, що пекла не існує – є зникнення гріховних душ. Однак тепер Ватикан стверджує, що це неправда

Франциск – 266-й католицький папа і перший, хто народився за межами Європи – в Аргентині. У статті під назвою «Це честь бути революціонером» для впливової італійської газети La Repubblica засновник цього видання Еудженіо Скальфаро поставив запитання Папі: «А як щодо поганих душ?»

«Ті, що каються, отримують прощення бога і входять в звання душ, але той, хто не робить цього і не може бути прощеним, просто зникає. Немає пекла, є зникнення гріховних душ», – відповів Папа Франциск, згідно зі статтею.

Незабаром після публікації матеріалу Ватикан виступив із заявою, в якій стверджувалося, що стаття була «невірно розшифрована», і що закрита зустріч між Папою і Скальфаро не була офіційним інтерв’ю.

«Те, що повідомляється автором в сьогоднішній статті, є результатом його редактури, в якій не цитуються буквальні слова, вимовлені Папою. Тому цитату не можна розглядати як вірну транскрипцію слів святого отця», – наголошує Ватикан у своїй заяві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: