У парку «На Валах» проведуть археологічні дослідження

161837r1-4d826d8a59660d07334cef149f0ea91b

Виконавчий комітет Львівської міської ради зобов’язав провести археологічні дослідження у парку «На Валах», передає кореспондент Дивись.info.

Виконавчий комітет Львівської міської ради зобов’язав провести археологічні дослідження у парку «На Валах».

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Виконком вніс зміни до свого рішення від 23 лютого «Про погодження спорудження пам’ятника-меморіалу героям «Небесної сотні» на вул. М. Кривоноса та затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на облаштування ЛКП «Зелений Львів» громадського простору з вшанування памʼяті героїв «Небесної сотні» на вул. М. Кривоноса».

Зміни передбачають доповнення пункту 6 підпунктами 5.3 та 5.4:

5.3. У частині парку «На Валах» розробити проект утримання та реконструкції пам’ятки садово-паркового мистецтва «На Валах», історико-містобудівне обгрунтування та погодити його у відповідних органах охорони культурної спадщини згідно з вимогами законодавства України.

5.4. Провести усі необхідні археологічні дослідження (розкопки) та укласти відповідні договори з виконавцями археологічних та інших вишукувальних робіт.

«Потрібно зробити проект утримання та реконструкції пам’ятника садово-парковового мистецтва «На Валах», а також провести археологічні дослідження та укласти відповідні договори», – пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

За його словами, найближчим часом відбудеться закладення капсули з нагоди початку будівництва громадського простору Небесної Сотні та розпочнуться роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: