У селі на Харківщині у 44 дітей діагностували інфекційне захворювання

Чому-у-дитини-болить-живіт-4
Фото ілюстративне

На Харківщині в Борівському районі 44 учням діагностували інфекційні захворювання. Прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

Борівський відділ Ізюмської місцевої прокуратури розпочав кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей (ч. 1 ст. 137 КК України).

Як розповів начальник відділу прокуратури області Валерій Лялюк, в одній із загальноосвітніх шкіл Борівського району Харківської області сталося інфекційне захворювання учнів.

«29 березня до сільської амбулаторії звернулося 16 учнів зі скаргами на погане самопочуття. Дітям було поставлено попередній діагноз «ротовірусна інфекція» та призначено амбулаторне лікування. Наступного дня, 30 березня, до школи не з'явилося 44 учні. Після обстеження лікарями районної центральної лікарні разом із спеціалістами Обласної інфекційної лікарні 40 дітям було поставлено діагноз – «ротовірусна інфекція», 4 – «кишкова інфекція», – повідомив Валерій Лялюк.

Крім того, з аналогічними скаргами на погане самопочуття до Борівської центральної лікарні звернулася і співробітниця навчального закладу.

Наразі діти проходять амбулаторне лікування та знаходяться у задовільному стані. Жінку госпіталізовано.

Досудове розслідування триває. Виконуються всі необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин справи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: