Водопостачання прилеглих до Львова сіл припиняти не будуть

90471

Водопостачання сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі через відмову укласти договори з ЛМКП «Львівводоканал» припиняти не будуть, передає кореспондент Дивись.info.

Водночас міський голова Андрій Садовий доручив дослідити, чому споживання води значно перевищує санітарні норми.

Під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради в.о. керівника ЛМКП «Львівводоканал в.о. керівника Дмитро Ванькович запевнив, що вода до сіл подається.

«По селах Малехів, Грибовичі, Збиранка вода подається в повному об’ємі під повним тиском. Це безоплатна подача води. Але ми маємо надзвичайно дивну ситуацію якраз по с. Малехів та с. Грибовичі, якщо брати, наприклад, лютий, то на одного абонента середнє споживання становить 20-26 м куб. Якщо на одного мешканця – це 5-6 м куб. Якщо ми беремо по Львову, то це 3 м куб на одного абонента. Тобто середнє споживання по цих двох селищних радах від 7 до 10 разів більше, ніж в середньому по місту Львову», - розповів Дмитро Ванькович.

Відтак міський голова Андрій Садовий дав доручення дослідити, в чому є проблема у цих селах.

«Даю доручення – дослідити це питання, чому є таке споживання води. Можливо, це несанкціоновані забори, можливо, якісь витоки. Але щоб не було радикальних дій, бо люди повинні отримувати воду. Тому це питання треба дослідити, в чому є проблема, де дівається вода, і треба врегулювати відносини зі всіма споживачами води в рамках чинного законодавства. Тому що є санітарна норма – 1,5 куба. Це я розумію, але коли 26 кубів – це поза межами здорового глузду. Тому це питання треба дослідити», - сказав міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: