Вербна неділя: священик пояснив, що для християн означає цей день

1460969221_verbnoe-voskrene-1024x576

Сьогоднішній день, Вербну неділю, вважають першим весняним святом, яке дає старт останньому тижню перед Великоднем - Страсному.

Що означає цей день для християн та чому варто приділити увагу сьогодні, ІА Дивися.info розповів український священик, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ, доктор морального богослов'я Ігор Бойко.

День Вербної неділі нагадує християнам урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим, який знаменував собою безпосереднє наближення Його Страстей і смерті на хресті. Люди, які Його вітали, кидали на дорогу плащі та зелені галузки пальм, вигукуючи: «Осанна Синові Давида!». Урочистий в'їзд Ісуса Христа в Єрусалим описаний у всіх Євангеліях.

«Для нас важливо показати, як у своєму життя ми намагаємося свідчити свою близькість із Христом. Чи я приймаю лише моменти, коли в моєму житті є лише успіх, слава, коли мене вітають, коли у мене все вдається і з високо піднятою головою я можу сказати, як це добре бути християнином, бо всі мене шанують і я не помилився з тим, що є християнином. Дуже важливо бути християнином до кінця, навіть після того, коли відбудеться арешт Ісуса Христа. Важливо не боятися, навіть якщо в житті подібні моменти будуть наставати.

Як християни, ми маємо традицію святити вербу, примовлячи, «Не я б'ю, верба б'є», і входимо у страсний тиждень. Вже завтра починаються спеціальні богослужіння для християн, тому для нас важливо пережити ці дні по-особливому. Сьогоднішня неділя, як і кожна інша, це день відпочинку, час подякувати Богу за тиждень, який ми прожили, за те, що завершився Великий Піст.  І попросити Бога аби ми сповна відчули радість Христового Воскресіння», - пояснив священик Ігор Бойко.

Нагадаємо, що львів’ян та гостей міста запрошують на великопісний концерт-містерію «Страсті Христові», який традиційно проводять у Львові напередодні Великодня.

Захід відбудеться сьогодні у Храмі Всіх Святих Українського Народу УГКЦ (вул. С. Петлюри, 32). Початок о 19.00 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: