МОЗ звільнило ректорку медуніверситету Богомольця Амосову

ArticleImage_135173
Фото: detector.media

Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ) звільнило ректорку Національного медичного університету ім. О. Богомольця Катерину Амосову.

Про це міністерство повідомило в понеділок, 2 квітня.

Зокрема, 30 березня комісія МОЗ визнала роботу Катерини Амосової у 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати контракт з нею, повідомляється на сайті міністерства.

«На підставі рекомендацій комісії та низки листів Державної аудиторської служби, Державної фінансової інспекції, Державної Казначейської служби щодо невиконання НМУ вимог контролюючих органів, МОЗ України прийняло рішення достроково розірвати контракт з Катериною Амосовою. Зокрема, станом на березень 2018 року залишилися невиконаними 12 пунктів вимог ДФІ, за результатами виявлених ревізією порушень», - йдеться в повідомленні.

Відповідний наказ був підписаний 30 березня 2018 року за № 14-О.

Згідно з наказом, Катерина Амосова з 16 квітня 2018 року буде звільнена з посади ректора НМУ за невиконання умов контракту.

Нагадаємо, конфлікт довкола медуніверситету Богомольця розгорівся після того, як студенти не змогли скласти ліцензійний іспит «Крок 1. Стоматологія», який мав відбутися 20 лютого по всій країні у вишах, які готують стоматологів. У зриві іспиту у МОЗ звинувачують ректорку Катерину Амосову, але вона називала таке рішення «зведенням рахунків».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: