У Трускавці пов’язані між собою фірми «відмивають» гроші на брудній білизні

2e4035ad11e9d695b38a17fbfc01d22a

Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» віддав тендер на понад 689 тисяч гривень ФОП Василю Флюнту, відхиливши дві пропозиції, дешевші на понад 200 тисяч гривень.

Про це стало відомо із сайту публічних закупівель ProZorro.

19 лютого Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» оголосив тендер вартістю 700 тисяч гривень на послуги з прання і сухого чищення. На аукціон зголосилися три ФОПи – Костянтин Григорчак, Андрій Головко та Василь Флюнт. Григорчак знизив ціну до 450 тисяч гривень, Головко – до 460, натомість Флюнт запропонував найвищу ціну – 689 тисяч гривень, однак тендер дістався саме йому.

Скрін з ProZorro

У протоколі тендерного комітету зазначено, що переможець – Костянтин Григорчак – не надав нотаріально завірені договори оренди транспортних засобів, договір оренди приміщення та обладнання не завірений печатками, а також не надав інформацію про дезінфекцію автотранспорту. Натомість Андрій Головко, який зробив другу цінову пропозицію, відмовився від укладання угоди, посилаючись на допущену помилку під час формування цінової пропозиції. Відтак переможцем став Василь Флюнт. Отже, санаторій «Трускавецький» на прання і сухе чищення 50 тисяч кілограмів білизни викладе понад 689 тисяч гривень без ПДВ.

ФОП Василь Флюнт 2018 року дістав вже два тендери на майже 200 тисяч гривень від Трускавецького санаторію «Батьківщина» та військової частини А3817, 2017-го – на понад 2 мільйони 389 тисяч гривень. Основні замовники послуг – санаторії «Батьківщина», «Перлина Прикарпаття», «Трускавецький» і військова частина А0807, 2016-го – один тендер на понад 870 тисяч гривень від «Перлини Прикарпаття».

Скрін з аналітичної платформи YouControl

Скрін з сайту z.texty.org.ua

До речі, це не єдиний тендер, де зустрічаються саме ці три ФОПи. Наприклад, ця ж компанія брала участь у тендері на прання і сухе чищення від Медичного реабілітаційного центру МВС України «Перлина Прикарпаття» вартістю у понад мільйон гривень. 16 березня переможцем оголосили того ж Василя Флюнта з пропозицією мільйон 1800 гривень, відхиливши пропозицію Григорчака у 694 тисячі гривень і Головка – у 705 тисяч. У першого виявили відсутність копій сертифікатів щодо миючих засобів, а другий, як і в попередньому тендері, відмовився підписувати угоду. Відтак договір дістався Флюнту.

Додамо, що Василь Флюнт і Андрій Головко не тільки ходять на одні і ті ж тендери, а й мають стосунок до однієї благодійної організації – йдеться про благодійний фонд «Атлас». Його керівником значиться Андрій Головко, натомість бенефіціаром Василь Флюнт. Контакт інформація подається та ж, де зареєстрований ФОП Флюнт – місто Борислав, вулиці Шевченка.

Загалом нинішній тендер вже дев’ятий, у якому ФОПи Василь Флюнт і Андрій Головко беруть разом участь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: