Уряд змінив будівельні норми в Україні

630_360_1518695742-2206

Уряд вніс зміни до Порядку застосування будівельних норм, розроблених на основі національних технологічних традицій, та будівельних норм, гармонізованих з нормативними документами Європейського Союзу.

Відповідна урядова постанова від 28 березня 2018 р. № 229 оприлюднена на Урядовому порталі.

«Документом знято обмеження щодо проектування за будівельними нормами, гармонізованими з нормативними документами ЄС, для конструкцій будівель і споруд будівництва (нового будівництва та реконструкції), які за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із значними наслідками (СС3)», - прокоментували документ в Секретаріаті Кабміну.

Встановлення такого обмеження зумовлювалось відсутністю досвіду зазначеного проектування, а також тим, що на час прийняття Порядку не всі частини Єврокодів набули в Україні чинності.

На даний час, в Україні набули чинності всі 58 частин Єврокодів, розроблено три основні посібники з проектування за Єврокодами стосовно сталевих, залізобетонних конструкцій та сейсмічного проектування. Саме тому і виникла необхідність зняття даного обмеження.

«Таким чином, реалізація акта дозволить поширити одночасну дію будівельних норм, розроблених на основі національних технологічних традицій, та будівельних норм, гармонізованих з нормативними документами ЄС, на всі об’єкти будівництва, незалежно від класу наслідків», - зазначили в Кабміні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: