В міській дитячій лікарні Львова капітально відремонтували операційну

IMG_1944
фото: city-adm.lviv.ua

У міській дитячій клінічній лікарні Львова капітально відремонтували операційний блок з ургентною операційною, де проводять невідкладні операції дітям.

Тепер операційна є максимально адаптованою, безпечною і комфортною для маленьких пацієнтів і їх лікарів. Адже в ній щорічно хірурги оперують понад 1,2 тисячі дітей, які потребують термінової допомоги, інформує прес-служба Львівської міськради.

Ургентна операційна № 3 міської дитячої клінічної лікарні призначена для проведення ургентних (невідкладних) операційних втручань дітям з гнійно-запальними захворюваннями черевної порожнини (апендицит, перитоніт), травматичними ушкодженнями органів черевної порожнини, ургентними ЛОР-операціями.

Капітальний ремонт та реконструкція операційного блоку тривали впродовж 3-х місяців. За цей час відремонтовано передопераційну, операційну, ординаторську, сестринську, службове та підсобні приміщення, а також коридор. Проведено заміну силової та освітлювальної мережі (електрощитові, електропроводка, заміна світильників на енергозберігаючі), замінено 8 вікон і 14 дверей на металопластикові. Також встановлено підвісні стелі і кондиціонер, замінено всю сантехніку. Окрім того, виготовлені нові меблі для ординаторської, сестринської і службового приміщення. Загальна вартість ремонту склала близько 700 тис. грн.

Всього у міській дитячій клінічній лікарні функціонує 10 операційних. Це дві операційні для новонароджених, операційна для нейрохірургічних втручань, травматологічна та загально хірургічні (для проведення планових і ургентних операцій). Торік за позабюджетні кошти було відремонтовано операційний блок для лапароскопічних операцій, а цього року, окрім ремонту ургентної операційної, запланований ремонт ще однієї операційної в рамках реалізації проекту громадського бюджету м. Львова «Найкраща операційна для найменших пацієнтів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: