На Львівщині судитимуть за хабарництво двох чиновників 

UZE 0304_4

За оформлення біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон керівник одного із районних підрозділів міграційної служби вимагав від чоловіка незаконну винагороду в розмірі 10 000 гривень.

Чиновника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Зазначається, що зловмисників викрили у січні цього року. Скоєння цього злочину карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Міру покарання буде обрано і начальнику відділу одного із структурних  органів Головного управління Державної фіскальної служби у Львівській області. За сприяння у прискоренні процедури реєстрації платника податку на додану вартість службовець теж вимагав і отримав неправомірну вигоду в сумі 10 000 гривень.

Дії зловмисника були кваліфіковані за ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом). Чоловікові загрожує штраф від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: