Народного героя Івана Бубенчика звинувачують у вбивстві беркутівців

maxresdefault

Правоохоронні органи у вівторок, 3 квітня, затримали активіста Майдану, Народного героя України, екс-бійця батальйону «Дніпро-1» Івана Бубенчика за підозрою у вбивстві бійців спецпідрозділу «Беркут» на Майдані.

Про це повідомила на сторінці в Facebook журналіст Тетяна Заровна.

За її даними, Бубенчику пред'явлено підозру «в посяганні на життя бійців «Беркуту».

Запобіжний захід йому повинні обирати вже сьогодні в Печерському райсуді Києва (Хрещатик 42 а), передає Цензор.НЕТ.

«До вчорашнього дня Бубенчик був свідком, але сьогодні йому пред'явлено підозру. Приблизно через годину Івану буде обрано запобіжний захід. Вважаю, що борг всіх і кожного, для кого Майдан був Революцією Гідності, а не «держпереворотом», підтримати Народного Героя України», - написала Заровна.

Натомість керівник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк в коментарі «Громадському радіо» заявив: «Виконувалась постанова суду про привід в зв'язку з неявкою. Він неодноразово викликався для допиту. Після того, як з'явився, слідчий звернувся до суду з клопотанням про привід. Суд погодився. Було здійснено привід сьогодні. Після того йому повідомлено про підозру. Зараз буде суд про обрання йому запобіжного заходу», - сказав Горбатюк.

Нагадаємо, 19 лютого 2016 видання Bird in flight опублікувало інтерв'ю з Іваном Бубенчиком. В інтерв'ю він розповідав, що нібито вбив двох бійців «Беркуту» на Інститутській 20 лютого 2014. Згодом Бубенчик спростував цю інформацію.

Довідка

Під час кривавих подій на Майдані 20 лютого 2014 року тактичні дії Бубенчика змусили тікати силовиків та відвернули загибель Революції Гідності. Він за допомогою зброї, яку принесла інша особа, стріляючи по ногах силовиків посіяв серед них паніку, створюючи ефект, ніби у повстанців є багато тактичної зброї. Цим подіям присвячено фільм української студії громадянського кіно BABYLON'13 під назвою «Бранці».

З перших днів війни Іван Бубенчик вступив як доброволець у батальйон «Дніпро-1», згодом став рядовим Міністерства внутрішніх справ України.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений:

орденом «За мужність» III ступеня (19.12.2014) (22.1.2015);

орденом «За оборону країни»;

Також відзначений приватною нагородою «Народний Герой України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: