СБУ затримала підозрюваних у вибуху на Личаківському цвинтарі у Львові

336156

Співробітники Служби безпеки затримали двох підозрюваних у підриві польського «Меморіалу орлят» на Личаківському цвинтарі у Львові та підпалі польського туристичного автобусу.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак під час робочої поїздки на Одещину, передає УП.

За його словами, нещодавно було викрите організоване угруповання, яке за вказівкою з РФ, здійснило акти вандалізму щодо об’єктів національно-культурної спадщини національних меншин у різних регіонах України.

«Днями співробітники СБ України затримали двох виконавців підриву польського «Меморіалу орлят» на Личаківському кладовищі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус», - сказав Грицак.

«За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням екс-президента  втікача під кураторством російських спецслужб», - додав він.

Голова СБУ зазначив, що з початку року вдалось зірвати майже сто спроб інспірування штучних протестних акцій, націлених на дестабілізацію ситуації у державі в інтересах Росії.

Раніше повідомлялося, що ввечері 13 березня невідомі кинули вибуховий предмет на території Личаківського цвинтаря біля польського Меморіалу орлят.

У Міністерстві закордонних справ Польщі заявили, що вибух біля Меморіалу львівських орлят на Личаківському кладовищі Львова «черговий антипольський інцидент» в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: