Суддю Галицького районного суду відсторонили від посади на півроку

sud59e0813c38fe4

Вища рада правосуддя 3 квітня 2018 року розглянула подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Галицького районного суду міста Львова Катерини Котельви від здійснення правосуддя в порядку дисциплінарної відповідальності.

Про це повідомляє Судова влада України.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Артеменко повідомив, що рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 26 липня 2017 року № 2241/3дп/15-17 суддю Галицького районного суду міста Львова Котельву К.О. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення її з посади судді.

Дисциплінарна справа стосовно судді Котельви К.О. порушена на підставі дисциплінарної скарги Михайляка Б.М. на дії судді Галицького районного суду міста Львова Котельви К.О. під час розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, треті особи: Управління державної реєстрації Львівської міської ради, Галицький відділ державної виконавчої служби міста Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області, ТОВ «Євген», ТОВ «Спільне українсько-кіпрське підприємство «Лео Порто», про визнання права власності, які, на думку автора скарги, могли мати ознаки дисциплінарного проступку.

18 серпня 2017 року до Вищої ради правосуддя надійшла скарга адвоката Бабій І.М. в інтересах судді Галицького районного суду міста Львова Котельви К.О. на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 26 липня 2017 року № 2241/3дп/15-17 про притягнення судді Котельви К.О. до дисциплінарної відповідальності.

За результатами розгляду скарги Вища рада правосуддя ухвалила рішення від 27 лютого 2018 року № 627/0/15-18, яким змінено рішення Третьої Дисциплінарної палати ВРП від 26 липня 2017 року № 2241/3дп/15-17 про притягнення судді Галицького районного суду міста Львова Котельви К.О. до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове, на шість місяців, відсторонення від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації із застосування норм Цивільного процесуального кодексу України та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

19 березня 2018 року Третьою Дисциплінарною палатою ВРП до Вищої ради правосуддя внесено подання та матеріали дисциплінарної справи стосовно відсторонення судді Галицького районного суду міста Львова Котельви К.О. від здійснення правосуддя.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила задовольнити подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя; тимчасово, строком на шість місяців, відсторонити суддю Галицького районного суду міста Львова Котельву Катерину Олександрівну від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації із застосуванням норм Цивільного процесуального кодексу України та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді; доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Галицького районного суду міста Львова Котельвою Катериною Олександрівною підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: