ЗСУ готуються отримати від США патрульні катери Island

29871855_899518463584758_5186257304845831903_o

Командування ВМС ЗС України завершує роботу над контрактом на отримання двох патрульних катерів типу Island від США.

Про це заявив командувач Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко, повідомляє прес-центр відомства.

Він зауважив, що наразі починається міжвідомче погодження цього контакту. За його словами, катери будуть надані безкоштовно, втім українській стороні треба буде оплатити транспортування, підготовку екіпажів та інші супутні витрати.

«Це перший випадок подібної допомоги від іншої країни за відповідну оплату, тому на законодавчому рівні були певні складнощі щодо її реалізації в рамках чинного законодавства, але на дійсний час такий шлях вже визначено, його буде реалізовано в рамках діючої угоди між урядом України та США», - наголосив Воронченко.

Американська сторона ще має повідомити терміни проведення заключної конференції з опрацювання основних умов контракту, під час якої планується визначити остаточну вартість супутніх витрат, пов’язаних з передачею катерів, та терміни виконання робіт.

«Після підписання даного контракту розпочнеться безпосередній процес передачі катерів, що, в тому числі, включає підготовку особового складу, який буде проходити службу на цих патрульних катерах»,  - підсумував Воронченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: