На суспільні роботи відправили більше як 200 злісних аліментників

513778-583caaf82482669f4fcb29e427a87b58_xl-678x381
Фото: ілюстративне. Джерело: Свобода

Українські суди винесли 202 постанови про застосування суспільно-корисних робіт щодо боржників із виплати аліментів.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Світлана Глущенко під час круглого столу на тему «Новели законодавства у сфері стягнення аліментів: практика застосування та шляхи її вдосконалення», повідомляє Укрінформ.

«Загальна цифра по Україні складає 202 постанови судів, відповідно до яких боржники мають приступити до виконання суспільно-корисних робіт», - зазначила Глущенко.

Водночас вона зауважила, що у більшості випадків суди відмовляються застосовувати до боржників адміністративне стягнення у вигляді суспільно-корисних робіт.

Глущенко додала, що станом на сьогодні органами Державної виконавчої служби вже стягнуто з початку року 600 млн грн аліментів.

«Це гарний показник, якщо враховувати, що в минулому році за рік Державною виконавчою службою було стягнуто аліментів на суму 2,4 млрд грн. Фактично за 2 місяці ми стягнули 600 млн і це свідчить про те, що цей механізм працює», - наголосила Глущенко.

Окрім того, зауважила заступниця міністра, нині 10 тис. боржників добровільно погасили свою заборгованість у повному обсязі, а 8 тис. боржників досягнули консенсусу зі стягувачами, наслідком чого стало те, що стягувачі забрали свої документи з органів Державної виконавчої служби у зв'язку з відсутністю протекції.

Нагадаємо, 6 лютого 2018 року набув чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: