У Чернівцях показали колекцію із 400 писанок (фото)

1522856507-6936
Фото: Укрінформ

У Навчально-методичному центрі культури Буковини напередодні Великодня представили колекцію із 400 писанок, які зібрав директор центру, етнограф, колекціонер, Заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Зібрана мною колекція велика – до 3 тисяч писанок, а тут можна побачити понад чотири сотні. Це писанки з різних регіонів Буковини та Прикарпаття. Є тут і дуже рідкісні екземпляри. Наприклад, писанки з села Чорний Потік Надвірнянського району. Вони писалися колись на чорному тлі, зараз же там люблять, аби переважала червона барва», - зазначив Шкрібляк.

Фото: Укрінформ

Показав колекціонер й зразки писанкового розпису, де поєдналися дохристиянські та християнські мотиви. А ще писанки із великодньою символікою та великодніми написами.

«Ніхто у світі не скаже, скільки років писанці, але точно – тисячі. Спеціально до Великодня у нашому центрі ми підготували також і невелику експозицію тих книг, які написані про писанку», - додав науковець.

Фото: Укрінформ

Представлені писанки гарно і оригінально оформлені, підписані, з яких вони регіонів.

Виставка писанок з колекції Шкрібляка триватиме у виставковій залі Центру до Вознесіння Христового – тобто до кінця квітня.

Фото: Укрінформ

Всі бажаючі можуть завітати сюди і оглянути експозицію. Про писанкову колекцію також розповідатимуть працівники центру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: