В Австралії розпочалися Ігри Співдружності

630_360_1522848742-9605

Урочиста церемонія відкриття Ігор співдружності за участю британського принца Чарльза стартувала в австралійському Голд-Кості.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на АВС.

«Протягом багатьох років ці ігри віддзеркалювали потенціал Співдружності до об'єднання людей різного походження та національностей... Я надсилаю свої теплі побажання кожному учасникові і команді, та всім тим, хто допоміг провести перші Ігри співдружності в цій особливій частині Австралії, у Голд-Кості, і оголошую про відкриття XXI Ігор Співдружності», – наголосив у своїй промові британський принц, приймаючи від господарів Королівський жезл - символ Ігор.

Змагання відкрилися незвичайним світловим шоу та піснею Крістін Ану «Мій острівний дім», під яку виконали танцювальну композицію представники корінних народів та виконавці сучасного репу.

Участь у цьогорічних змаганнях традиційно бере 71 команда з країн британської співдружності, які змагатимуться у 26 видах спорту. Велика Британія, за традицією, представлена на Іграх чотирма командами (Англія, Шотландія, Вельс і Північна Ірландія), при цьому Англія надіслала на Зелений континент 396 спортсменів (більш численною є лише команда господарів).

Як і Олімпіади, Ігри співдружності проводять раз на 4 роки і тривають вони 11 днів. Талісманом цьогорічних Ігор є блакитна коала на ім'я Borobi, що власне означає «коала» мовою місцевих аборигенів племені Yugambeh, офіційне гасло - «Поділись мрією». Медалі Ігор розроблені художницею Делвен Кокату-Коллінз, яка є представницею корінних народів Австралії, і виготовлені Королівським австралійським монетним двором. Дизайн медалей містить зображення берегової лінії Голд-Коста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: