Викрили виконавців та замовників: в СБУ розкрили деталі спецоперації у Львові (відео)

IMG_1783
Речник Управління СБУ у Львівській області Олег Александров

Затримані причетні до низки злочинів, які пов'язані з намаганням погіршити українсько-польські стосунки. 

Про це в коментарі ІА Дивись.Info розповів речник Управління СБУ у Львівській області Олег Александров.

«Така подія дійсно сталася в ніч на 1 квітня. Вона відбувалася під контролем оперативників СБУ. Справа в тому, що ми мали запобігти людським жертвам, а також задокументувати усі дії зловмисників та встановити усю ланку — від замовників до виконавців, - розповів речник СБУ. - Після цього зловмисники були затримані. 2 квітня їм було повідомлено про підозру, а вчора Галицький районний суд оголосив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб одному з виконавців, по іншому тривають юридичні формальності».

«Один з виконавців колишній львів'янин, зараз мешканець Києва та раніше судимий, – розповів Олег Александров і додав, що другий затриманий - мешканець Львова. - Вже встановлено, що замовник цієї провокації - з оточення колишнього екс-президента (Віктор Янукович, - ред), який втік до Росії. Все це відбувалося на замовлення та під контролем російських спецслужб».

Він додав, що підозрювані причетні до низки злочинів, які пов'язані з намаганням погіршити українсько-польські стосунки. Стежили за ними протягом тривалого часу.

Олег Александров додав, що навіть якщо замовники будуть переховуватися у Росії, їх можна буде засудити заочно.

На уточнююче питання, де саме стався підпал автобуса, речник СБУ Львівщини зазначив, що це таємниця слідства і про це стане відомо під час судових засідань. Раніше повідомлялось, що спецоперація СБУ відбувалась поблизу Стрийського автовокзалу, втім у службі не підтвердили й не спростували дані про адресу.

Читайте також: Справа палаючого польського автобуса: СБУ провела спецоперацію у Львові

Як ми писали вчора, прокурори та слідчі інкримінують підозрюваним ч.1 ст 258 ККУ "Терористичний акт", за нормами статті їм загрожує від 5 до 10 років ув'язнення.

Як повідомляв раніше голова Служби безпеки України Василь Грицак, нещодавно затримали двох підозрюваних у підриві польського «Меморіалу Орлят» та підпалу польського туристичного автобуса.

Юрій ШУМАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: