Без виборів, але зі скандалом: чому перенесли конкурс на посаду керівника обласної лікарні

15210339145aa922ba65402

Сьогодні у Львівській облраді мало відбутися засідання комісії з обрання керівника  Львівської обласної  клінічної лікарні.

Нагадаємо, на цю посаду претендують головний лікар закладу Михайло Гичка та його екс-заступниця, зараз заступниця адміністратора з медичної частини Шпиталю ім. А. Шептицького Наталія Ван Доеверен.

 

Втім засідання перенесли навіть не розпочавши. Як пояснив голова комісії, заступник голови облради Володимир Гірняк, для цього було кілька причин.

«Ми затягнули засідання щодо госпіталю ветеранів війни до 13.00, також так склалися обставини, що немає представників трудового колективу обласної клінічної лікарні, з об’єктивних причин. А крім цього ми з начальником управління комунальної власності маємо на 15.00 важливу справу. Так що думаю нічого страшного не станеться, якщо ми цей конкурс проведемо в понеділок, 16 квітня, о 14.30», - заявив Володимир Гірняк.

Тим часом Наталія ван Доеверен заявила про порушення в роботі комісії.

«Представники громадських організацій, які увійшли в комісію мали бути проголосовані на громадській раді. А представники від колективу – на загальних зборах. Збори відбулися у клубі, який вміщує 300 осіб а колектив налічує понад 2 тисячі. Можливо через це відкладається засідання. Ми бачимо перші елементи маніпуляцій, тенденційності та недоброчесності. Це принципи роботи комісії», - заявила претендентка на посаду.

Ця заява викликала обурення у члена комісії, представниці громадськості Наталії Шелестак.

«Чому вами не була подана декларація в НАЗК? А це обов’язковий документ, тоді як збори трудового колективу – лише рекомендація, яка ніяким чином не впливає на конкурс. Ця подача документів і спосіб, в який це було зроблено – це шоу, яке ви влаштували. Я була людиною, яка запропонувала допустити вас до конкурсу, хоча не було всіх документів, і дати вам шанс, але тепер шкодую про це. Вам не треба цього конкурсу. Вам потрібне шоу», - заявила активістка.

Наталія ван Доеверен заявила, що подала декларацію вчасно, пропонуючи переглянути копії усіх своїх документів. Втім Наталія Шелестак стояла на своєму.

«Ви не подали повний пакет документів. Я відповідаю за свої слова. Запевняю, що декларація вчасно подана не була, ми шукали всі разом, всією комісією. Не розумію, що вам заважало цей документ подати», - заявила громадська активістка. Вона додала, що втомилася і не має бажання продовжувати суперечку.

Вже навздогін Наталія ван Доеверен звинуватила її у конфлікті інтересів.

Наразі в облраді взяли паузу до 16 квітня, коли знову збереться комісія. Втім, це не означає, що тоді буде прийняте остаточне рішення. «Ми не говорили, що буде тільки два засідання. Ми перенесли рішення ще по кількох медзакладах, де є кілька претендентів. 16 квітня може бути кілька варіантів. Або ми визначаємо переможця, або комісія не приймає рішення. Якщо комісія не вибирає жодного з представників, а повинно бути 5 голосів «за» одного кандидата, то конкурс скасовується і оголошується новий. Є ще одне «сито» - 17 квітня буде відбуватися сесія облради. І депутати мають затвердити переможців конкурсів», - пояснив Володимир Гірняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: