На Львівщині скоро з'явиться заказник загальнодержавного значення (фото)

IMG_2046

На території Великомостівського лісництва на Львівщині вже цього року з'явиться ботанічний заказник загальнодержавного значення «Малопільський шафран», орієнтовною площею 500 га.

Про це розповів начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Андрій Сенюк, передає кореспондент Дивись.info.

«Зібралася ініціативна група і було написано клопотання до Міністерства екології та природних ресурсів України. Відповідно, Міністерство погодило звернення і вже цього року, орієнтовно в травні розпочнуть проводити роботи по створенню даного Заказника», - зазначив Андрій Сенюк.

«Мета створення даного заказника - це зберегти популяцію, яку ми бачимо на території даного лісництва», - пояснює начальник управління охорони природних ресурсів ЛОДА.

Як пояснив Сенюк, після того, як буде створено Заповідник, буде заборонено проводити будь-які рубки тут у весняно-літній період для того, щоб не нищити трав'яний покрив. «Рубки буде дозволено проводити тільки в зимовий період. Окрім того, будуть вжиті додаткові заходи по охороні, будуть встановлюватися певні щити та посилене патрулювання інженерами лісового господарства», - зазначив Андрій Сенюк.

За його словами, для того, щоб люди могли приїхати та подивитися на Заказник та квіти, можна зробити такий варіант як у Європі - доріжки на стовпчиках. Таким чином люди зможуть прийти не пошкодивши трав'яний покрив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: