На Львівщині виявили випадки нецільового використання приміщень навчальних закладів

gazeta.lviv_.ua_22_1_16_

На Львівщині трапляються непоодинокі факти нецільового використання приміщень навчальних закладів. 

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Так, у березні цього року реально виконано рішення суду, яким за позовом Львівської місцевої прокуратури №2, визнано недійсним договір оренди частини приміщення садочку в Шевченківському районі міста площею майже 62 кв м вартістю 297 тис грн.

«Вказане приміщення використовувалось підприємцем під склад. Враховуючи наявність черги для влаштування 253 дітей у цей садок, орган освіти підтримав позицію прокурора у суді. Як наслідок, навчальний заклад вживає заходи для переоблаштування спірних приміщень в садочкові групи», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, цьогоріч набрало законної сили рішення Господарського суду Львівської області, яким визнано недійсним рішення однієї із сільських рад Миколаївського району про надання дозволу фізичній особі приватизувати частину дитячого садка площею 136 кв м, вартістю 380 тис грн.

Також, повідомляють в прокуратурі, що на даний час прокуратурою області у суді доводяться факти неправомірного надання в оренду суб’єктам господарювання приміщень навчальних закладів загальною площею 450 кв м вартістю 18,2 млн грн.

«До прикладу, на розгляді перебуває позов прокуратури області щодо визнання недійсним договору оренди 350 кв м, вартістю 17,9 млн грн, приміщень ЛНУ імені Івана Франка, наданого регіональним відділенням Фонду держмайна України у Львівській області під кафе-бар», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у цьому приміщенні здійснювався продаж слабоалкогольних напоїв, що суперечить вимогам ст.15-2 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Робота у цьому напрямі триває та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: