Названо організатора замаху на нардепа Мосійчука

445300

Організатором замаху на нардепа Ігоря Мосійчука під час вибуху під будівлею телеканалу «Еспресо» у жовтні 2017 року був співробітник ГУ (раніше Головне розвідувальне управління) Генерального штабу ЗС РФ.

Організатором замаху на нардепа Ігоря Мосійчука під час вибуху під будівлею телеканалу «Еспресо» у жовтні 2017 року був співробітник ГУ (раніше Головне розвідувальне управління) Генерального штабу ЗС РФ, інформує 1NEWS.

Про це заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко під час брифінгу в Києві.

Як повідомляється, 3 квітня голова СБУ Василь Грицак заявив, що у справі вибуху під стінами телеканалу «Еспресо», в результаті якого постраждав, зокрема, народний депутат від «Радикальної партії Олега Ляшка» Ігор Мосійчук, затримано одного підозрюваного, інші особи перебувають на «іншій території».

За його словами, в ході проведених обшуків працівниками СБУ було вилучено кілька кілограмів тротилу, РПГ-26, гранати, інші речі і документи, які можуть вказувати на причетність затриманого до скоєння злочину.

Раніше нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що один із учасників замаху на нього переховується в анексованому Криму, і Україна найближчим часом проситиме РФ про його екстрадицію.

Як відомо, увечері 25 жовтня 2017 року біля будівлі телеканалу «Еспресо» пролунав вибух, унаслідок якого три людини постраждали, дві загинули. Серед потерпілих – народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук і політтехнолог Віталій Бала.

Загинули охоронець народного депутата та співробітник МВС України підполковник Михайло Мормиль. Цей інцидент правоохоронці кваліфікували як теракт і передали справу до СБУ.

Нагадаємо, голова Служби безпеки Василь Грицак каже, що розкрито напад, в результаті якого постраждали троє осіб, зокрема, народний депутат від «Радикальної партії Олега Ляшка» Ігор Мосійчук, та загинули двоє осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: