Росія стягнула війська до кордону з Україною

A column of Russian troops prepares to leave the checkpoint at a bridge over the Inguri River in Western Georgia
Фото ілюстративне

Росія зосередила на кордоні з Україною 19 батальйонних тактичних груп чисельністю понад 77 тис. осіб.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак, передає «Урядовий портал».

За словами Полторака, до складу російського військового угруповання на кордоні з Україною входить майже 1 тис. танків, 2,3 тис. бойових машин, понад 1,1 тисячі артилерійських систем і близько 400 систем залпового вогню. На думку міністра, це свідчить про ймовірність повномасштабної агресії Кремля.

Міністр оборони також зазначив, що окупаційні адміністрації «ЛНР» і «ДНР» на Донбасі спираються на російський військовий контингент чисельністю близько 40 тис. осіб. Цей контингент є частиною Південного військового округу Збройних сил Росії.

«У них одна модель підготовки, забезпечення, логістика, система бойового застосування. І якщо є бажання (а це ми неодноразово бачили), вони можуть припинити вогонь і виконати перший пункт мінських угод. Тому цей контингент - серйозний інструмент силового впливу на Україну. А всі «мирні» ініціативи агресора є насправді «шубкою вівці» на тілі «вовка», - сказав Полторак.

Очільник військового відомства додав, що Росія використовує окуповані території Донбасу як полігон для навчання військових, які потім воюють в інших гарячих точках, зокрема у Сирії, а також як полігон бойового випробування військової техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: