Що чекає на львів’ян та гостей міста: найцікавіше цього Великодня

IMG_1614-1

Кожного року до Великодня у Львові організовують багато цікавих тематичних заходів, майстер-класів та фестивалів. Основними локаціями для святкування цього року стануть вже традиційно Шевченківський гай, проспект Свободи, Музейна площа та, одним із нових місць, стане Будинок органної музики.

Про це розповіла під час брифінгу, 4 квітня, директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда, передає кореспондент Дивись.info.

Окрім того, цього року був оприлюднений список розваг та івентів:

Зокрема, з 5 по 15 квітня на проспекті Свободи працюватиме Великодній Ярмарок на проспекті Сободи із різноманітними подарунками та сувенірами, де можна гарно відпочити, а також спробувати смачну каву та різні страви галицької кухні.

Фестиваль писанки, куди усіх охочих запрошує Львівська свічкова мануфактура. Тут будуть представлені найнеочікуваніші рішення щодо декорування писанок.

Перед Великоднем прийнято очищувати не тільки тіло, а й душу. Тому, в рамках фестивалю є традиційний формат, який має назву «Добра справа» і діє вже четвертий рік поспіль у Львові.

Цього разу збиратимуть кошти на приймальне відділення Охматдиту. «Якщо минулих років сума коливалася близько 5 000 гривень, то цього року амбіційний план зібрати 50 000 гривень», - зазначив директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор.

Він розповів, що скринька для пожертв знаходитиметься біля входу в галерею. «Дітям за такий добрий вчинок даруватимуть наклейки. Тож усіх охочих закликаємо долучитися до Великодньої благочинності», - додав пан Андрій.

7 квітня у Львові лунатиме органна музика, написана спеціально для цього дня. Це духовна музика, яка дозволяє відволіктися від буденних речей та задуматися про щось духовне та набратися нової енергії свята. А 8 квітня на органі гратиме органістка з Ужгорода, яка представить програму світової класики.

Запрацює етно-шоурум. Біля Великодньої писанки та фонтану у Львові буде встановлена конструкція, де дизайнери продаватимуть свої роботи. «Їх речі є ексклюзивними та деякі будуть вперше представлені на огляд громадськості», - розповідає Ольга Гренюх, арт-директорка компанії «Львівські ярмарки».

8 квітня, о 13.00 год. на проспекті Свободи, біля шестиметрової писанки відбуватиметься театралізована інтерактивна вистава «Реконструкція Великоднього сніданку в Західній Україні». Опісля, о 15.00 год. відбудеться Великодній святковий концерт за участі дитячих колективів Львова та Львівської області.

Також, 8 квітня о 15:00 відбудеться презентація реставрованого козацького човна XVII століття та проводитимуться різноманітні майстер-класи, працюватиме закуток для дітей та три виставки.

Як повідомляє директор Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького Роман Назаровець, програма буде насиченою.

9 квітня відбудеться концерт вокальної музики на духовну тематику. А вже ввечері львів’яни зможуть насолодитися органною музикою при свічках. В такій затишній атмосфері зі стишеним світлом містянии та гості міста зможуть розслабитися та забути про буденні справи та подумати про щось вічне.

Окрім того, 15 квітня  у Львові відбудеться «Етно-фешн дей», на який дизайнери зі всієї України приїдуть до Львова,щоб показати свої ексклюзивні колекції дизайнерського одягу стилі «етно».

Анна СТОЛБОВА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: