«Справа не в амбіціях»: Вакарчук пояснив свою присутність у політичних рейтингах

77c82c8-vakarchuk-svyatoslav
ФОТО: ЕЛЬДАР САРАХМАН, УП

Знаменитий співак і музикант виступив перед студентами Києво-Могилянської Академії. 

У середу, 4 квітня, Святослав Вакарчук виступив із відкритою лекцією у Києво-Могилянській Академії. Під час розмови зі студентами і журналістами знаменитий український співак і музикант вкотре заперечив чутки про те, що має політичні амбіції, передає РБК-Україна.

За словами Вакарчука, його присутність у президентських рейтингах – це вина політиків і політтехнологів, які чомусь вирішили його туди включити.

«Із питанням, звідки так взялося, що Вакарчук є у рейтингах, зверніться до наших політиків. Це вони винні в тому, що Святослав Вакарчук з'являється у рейтингах. Це вони за 26 років призвели до того, що люди їм не вірять, і починають дивитися на інших людей», - сказав Вакарчук.

Музикант зізнався: він дуже пишається тим, що прожив свої сорок два роки так, що його можуть навіть потенційно включити у президентські рейтинги.

«Я жив своє життя достойно і чесно. Я чесно заробляв гроші. Я ніколи не прагнув влади. Ви знаєте, що у мене був рік, коли я був депутатом Верховної Ради. Я був першою людиною в історії української влади, яка добровільно від неї відмовилася. Влада мене не цікавить!  Але запитайте політиків, чому ми змушені говорити сьогодні про таких людей, як я, не як про музикантів на сцені, не як про людей, які займаються творчістю. Чому про таких людей говорять, як про тих, які повинні йти і виправляти ті помилки політиків, які вони наробили за ці 26 років!», - сказав він.

За словами музиканта, він дуже радий не бути політиком:

«Я дуже радий, що мене сьогодні не можна назвати політиком. Я щасливий, тому що я не такий, як всі вони! Боронь боже мені бути подібним на них! Боронь боже будь-кому із нормальних людей проживати такі життя, як живуть вони, якими методами діють вони».

Він нагадав, що політичних амбіцій зовсім не має.

«Справа точно не у моїх владних амбіціях. Їх нема і не існує. І не я себе включав в ці рейтинги. Ні з одним політтехнологом, журналістом, олігархом, бізнесменом, ми не обговорювали навіть гіпотетично таких речей. Але колись давно, що до Майдану, я собі сказав, а Майдан це підтвердив: я ніколи не буду стояти осторонь тих речей, які відбуваються в державі. Найбільш ефективними способами, якими можу змінювати свою країну, я буду це робити. І ніхто мене в цьому не зупинить», - підсумував Вакарчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: