У Львові троє дітей-сиріт отримали ордери на квартири

img3869-ffe80ff7bf4a63440911ef87fd32b7f5

Нове житло отримали двоє дітей-сиріт та одна, позбавлена батьківського піклування.

Місто разом із опікунами придбало одне помешкання у Винниках, а інше – у Львові. Третю квартиру у Львові оплатили частково з міського, а частково із обласного бюджету, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Міська цільова програма співфінансування прийнята у 2016 році. До 24 років діти-сироти у нас по закону мають право на отримання житла. У 2016 році було прийнято по тій програмі 3 квартири, у 2017 році – 2 квартири. Також у нас ще є програма співфінансування з областю, по якій у минулому році ми купили 1 квартиру, а позаминулого – 4», – зазначила Галина Мазур, заступник начальника управління житлового господарства.

Сьогодні мер Львова Андрій Садовий вже вручив дітям ордери.

«Зараз ми купили квартири по вул. Угорській, 14б – це новобудова, де цілий гарний новий мікрорайон. Ми будемо надіятися, що нашим хлопцям буде дуже комфортно жити. Квартири вже здані в експлуатацію і ми після Великодня приступаємо до ремонтних робіт. Насправді, набагато легше, коли квартира вже з ремонтом і необхідною сантехнікою. Хочу сказати, що зараз ми придбали нові квартири, які зовсім без ремонту, але ми вже знайшли Центр, який нас підтримує і частково допоможе», – сказала Валентина Юсифенко, опікун десятьох дітей.

Зокрема, минулого року для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради були придбані 3 квартири, а у 2016 році – 9 квартир.

А цьогоріч, кажуть у міській раді, планують відремонтувати ще 12 квартир на суму 860 тис. грн. для цієї категорії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: