У Яворові пам’ятник 10-ій річниці Незалежності замінили стовпом

62215c26e16ac37d25052e6a5e5d0b23_XL

У Яворові, замість пам’ятника 10-ій річниці Незалежності України, встановили стовпа. Міська влада Яворова підтримує таку зміну елементів благоустрою.

Про це повідомляє Yavir.net

На початку тижня, 3-го квітня, у Яворові, в центрі кільця на початку вулиці Маковея, де колись стояв пам’ятний знак 10-ій річниці Незалежності України, встановили опору для освітлення. При чому жодних рішень щодо заміни пам’ятного знаку на електроопору не приймалось.

Нагадаємо, що 15 серпня, напередодні чергової річниці Незалежності України, в місті Яворові за вказівкою міського голови, демонтували пам’ятник 10-ій річниці Незалежності України у формі кулі з хрестом, який був урочисто відкритий у 2001 році на святкуванні 10-ої річниці Незалежності України.

Як тоді пояснив міський голова Яворова Павло Бакунець, пам’ятний знак знято для того, щоб провести його реставрацію з подальшим поверненням на попереднє місце, оскільки на оновленій вулиці Маковея цей пам’ятник знак псує «загальну картину». Міський голова зазначив, що, на його думку, цей «елемент благоустрою», як він його назвав, не вписується на цьому кільці і в нього є бачення перенесення пам’ятного знаку 10-ій річниці Незалежності України в інше місце. Однак Павло Бакунець запевнив, що будуть проведенні громадські слухання щодо перенесення пам’ятного знаку і громада Яворова визначиться по даному питанню.

Зазначимо, що наприкінці 2017 року група депутатів міської ради та громадські активісти завадили робітникам фірми «ШРБУ-65» встановленню електричної опори в центрі кільця по вулиці Маковея.

Нагадаємо, що з приводу самовільного демонтажу пам’ятного знаку 10-ої річниці Незалежності України висловились державні чиновники, за часів яких встановлювали цей пам’ятний знак, а також нинішні представники влади, депутати та члени Яворівської міської ради, духовенство, працівники культури та освітяни. Майже всі зазначили, що демонтовувати пам’ятники без згоди громади – це не правильно та недопустимо.

Варто також зазначити, що до встановлення пам’ятного знаку 10-ої річниці Незалежності України на цьому місті стояла електрична опора, той самий сповп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: