Капітана судна «Норд» взяли під варту

FAF4C4A7-2593-4C9A-BD46-F5C7312A9AE5_w1023_r1_s

Херсонський міський суд взяв під варту капітана заарештованого керченського судна «Норд» Володимира Горбенка, якого напередодні ввечері відпустили у зв'язку із закінченням терміну затримання.

Горбенка заарештували до 31 травня. Прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з сумою застави в 35 тис. 240 грн, передає Крим.Реалії.

Адвокат назвав запропонований розмір застави «немаленьким для людини простої, робочої». Сам Володимир Горбенко розповів суду, що заробляє в місяць 60 тисяч рублів (близько 27 тис. грн – ред.), за його словами, у нього троє дітей і непрацююча дружина. Проте Горбенко заявив в суді, що думає над можливістю внесення застави.

Адвокат Володимира Горбенка Дмитро Щербина передав суду довідку за результатами огляду його підзахисного в Херсонській міській лікарні ім. Лучанського. За його словами, капітану «Норду», у якого «спостерігаються скачки тиску», рекомендували «прописали таблетки і рекомендували з метою уникнення ризику інфаркту та інсульту пройти обстеження».

Напередодні Володимира Горбенка відпустили у зв'язку із закінченням терміну затримання.

Капітану судна інкримінують ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України ( «порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї»). За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. 30 березня український суд заарештував судно «Норд».

За інформацією російських ЗМІ, капітан свою провину заперечує і стверджує, що діяв в рамках міжнародних договорів між Росією і Україною. Іншим членам екіпажу судна загрожує адміністративна відповідальність.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинило функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

За період з 1 серпня 2017 року по 31 січня 2018 року в закриті порти Криму зайшло 591 судно-порушник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: